Menü Bezárás

Egyházak

Református templom:

A reformátusok bodrogközi kis gyülekezete 1955-ben építette fel Asztalos Zoltán terve alapján a 11 m magas harangtornyot. Durcsák István 1961-ben öntötte 61 kg-os harangját Őrszentmiklóson. 1979-ben a torony déli oldalához épült a templomhajó, amelyben 80 ülőhely van.


Katolikus templom:

1986-ban épült a Katolikus templom, mely helyet ad a görög és római katolikus miséknek egyaránt. Korábban egy családi házból átalakított kápolnába jártak a hívek. Mivel 1986-ban a torony építésére nem adtak engedélyt, az csak 1997-ben készülhetett el. A hívek és az Egri Érsekség támogatásával. Ugyanebben az évben augusztus 24-én került sor az új bronzharang elhelyezésére is.


Temető:

A II. világháborúban a Tisza híd felrobbantásakor elhunyt 52 magyar, román, orosz és német katonák emlékére felállított emlékmű található. Ezek a katonák korábban tömegsírban voltak eltemetve. Az önkormányzat kezdeményezésére 1991-től külön-külön sírhelyben nyugszanak a Györgytarlói temetőben. A temetőben található még a ravatalozó épülete, urnafal és egy feszület, melyet Szilágyi György és neje Kovács Julianna állítatott 1958-ban. A falu közössége 2004-ben felújítatta. A temető katolikus és református egyaránt.